Uyku Önerileri

Uyku Önerileri

Gün içerisinde şekerleme yapıyorsanız 30 dakikayı aşmayın. Uzun uyku süreleri gece uykusunu olumsuz etkiler.

2- Yatmadan önce kafein, nikotin gibi uyarıcılardan uzak durun. Uykudan 2-3 saat önce yüksek proteinli bir atıştırmalık, 1 meyve yiyebilirsiniz. Bu gıdalar uykuyu düzenleyen hormonların tüketimini artırır. Ancak uyku ritmini olumsuz etkilediği için tahıl ve şekerden uzak durun. Yağlı, kızartılmış, baharatlı, gazlı veya sirkeli yiyecek ve içeceklerden kaçının.

3- Egzersiz iyi bir uyku kalitesi sağlar. 10 dakikalık kısa bir bisiklet veya yürüyüş, gece uyku kalitesini önemli ölçüde artıracaktır. Ancak yatmadan önce yoğun egzersiz yapmayın.

4- Gün boyu kendinizi doğal ışığa maruz bırakın. Yatak odanız gece çok aydınlık olmayacak.

5- Uyumadan önce faydalı bir rahatlatıcı alışkanlık edinin. Ilık bir duş, kitap okumak, hafif esneme egzersizleri, meditasyon…

6- Uyku öncesi aşırı duygusal konuşmalardan veya ortamlardan kaçının.

7- Nevresim ve nevresimlerinizin uygun, yastık ve yatağınızın rahat olduğundan emin olun. Yatak odanız serin olmalı, sıcak olmamalı, hatta sıcak olmamalıdır. Vücudu uykuya hazırlayan işaretlerden biri de ortam sıcaklığının düşmesidir.

8 – Yatak odanızda televizyon, cep telefonu gibi ışık ve ses kaynakları olmamalıdır. Gerekirse koyu renk perdeler, vantilatörler, hava nemlendiriciler, kulak tıkaçları yaptırabilirsiniz.

9- Hiçbir elektrikli cihazın size 1 metreden fazla yaklaşmasına izin vermeyin. Gürültülü alarmlar kullanmayın. Vücutta kaygı yaratırlar.

10 – Yatağınızı sadece uyumak için kullanın. Mümkün olan en kısa sürede yatağa gidin. Saat 23.00 en idealidir. Çünkü saat 23.00 ile 01.00 arası adrenal sistemimizi yenileme zamanıdır. Bu dönemde uyumanız sizin için daha iyi olacaktır. Safra atardamarı da bu dönemde vücuttan toksik maddeleri uzaklaştırır. Uyanırsanız toksik madde karaciğere geri döner.

11- Yatma saatinizi değiştirmeyin. Uyanmanız gereken sabah kalkın.

12 – Yatak çorabı giyin. Ayaklar vücudun en soğuk bölgesidir. Yatak çorabı giymek gece uyanmayı azaltır. Yatmadan

13- Rahatlatıcı müzikler dinleyebilirsiniz. Uyku öncesinde sizi rahatlatan manevi uygulamalar ve okumalar faydalı olacaktır.

Write a comment

Yukları
0
    0
    Sepet
    Boş sepetAlışveriş
      Calculate Shipping
      Apply Coupon
      Unavailable Coupons
      yeniyil Get 0% off yeni yıl hediyesi
        Önerilen Ürünler
        Önerilen Ürünler